Nieuw: 2022 Ducati DesertX 937 allroad onthuld - Motornieuws - Kort, snel en gratis altijd het laatste motornieuws

2021-12-17 03:38:54 By : Ms. Suzhou Delan

Na een lange run heeft Ducati zojuist de DesertX onthuld als een 2022-model met de 937 cc Testastretta-motor uit de Hypermotard. De DesertX heeft 110 pk bij 9250 tpm, 92 Nm bij 6500 tpm, maar weegt 223 kilogram in rijklare staat. De DesertX gaat vanaf 18.300 euro kosten en is eind mei 2022 leverbaar. Met een (optionele) tweede brandstoftank met 8 liter extra achterin, 21 inch voorwiel en 18 inch achterwiel met spaken mikt Ducati om een ​​echte offroad-motorfiets te creëren, die wordt onderstreept door felle actiebeelden in de presentatievideo, met een DesertX die door de lucht springt en zweeft. . Dit is mede mogelijk door de lange veerweg van de Kayaba vering: 230 mm voor en 220 mm achter.

De nadruk wordt echter ook gelegd op de bruikbaarheid op asfalt. De keuze voor tubeless Pirelli Scorpion Rally STR (Street) banden in de maten 90/90-21 en 150/70-18 onderstreept dit. Vooraan zijn Brembo M50-remmen gemonteerd op 320 mm schijven. Het raam is niet verstelbaar, maar een grotere versie is natuurlijk als accessoire verkrijgbaar, net als de aluminium kofferset die zo'n 2000 euro kost. De zithoogte is 875 mm en een quickshifter is standaard, evenals het 5 inch TFT-dashboard. Standaard is het elektronicapakket ook uitgebreid uitgerust met het Ducati Safety Pack (Cornering ABS, Ducati Traction Control), Riding Modes, Power Modes, Ducati Wheelie Control (DWC), Engine Brake Control (EBC), Ducati Quick Shift up/down (DQS) en cruisecontrol. 

Link: Op onze Facebook-pagina vindt u een MEGA-galerij met 50 foto's van de nieuwe Ducati DesertX

De wildste reisdromen komen uit met de Ducati DesertX: een motorfiets die is geboren om de sensatie van avontuur zonder grenzen te doorstaan

De nieuwe DesertX is een motorfiets met een intense offroad-attitude en verlegt effectief de grenzen van wat mogelijk is met een Ducati. Woestijnduinen, smalle offroad-paden, gravelwegen en kronkelende bergwegen: met de DesertX kennen de dromen van avonturiers geen grenzen.

Uitgerust met een 21" voorwiel en 18" achterwiel, is de nieuwe DesertX ontworpen om zelfs de meest veeleisende offroad-situaties aan te kunnen. Offroad-specifieke ontwikkeling gecombineerd met Ducati's waardevolle wegkennis geeft leven aan een wendbare, gemakkelijk te besturen motorfiets die zich op zijn gemak voelt op elke route en op elk asfalt.

Het DesertX-project werd geboren in 2019 toen Ducati het concept met dezelfde naam aan het publiek presenteerde, wat een sterke en positieve reactie opleverde van motorrijders over de hele wereld. Deze belangrijke feedback gaf de Bologna-fabrikant het beslissende zetje om van dat concept deze functionele, competente en effectieve motorfiets te maken.

Het DesertX-ontwerp vertegenwoordigt een eigentijdse interpretatie van de lijnen van de Enduro-motorfietsen uit de jaren 80, gecreëerd door de Ducati Centro Stile in overeenstemming met de criteria van essentie en robuustheid.

De motorfiets is visueel samengesteld uit 3 hoofdelementen: een uniek volume met de tank en de zijpanelen, het zadel en de voorruit die de kenmerkende dubbele koplamp belichaamt en de originaliteit van deze motorfiets verder versterkt. Daarnaast wordt stilistische nadruk gelegd door het gebruik van zwarte en witte vlakken. De oppervlakken die in contact staan ​​met de berijder zijn voldoende groot en harmonieus met elkaar verbonden om elke offroad-rijfase beter te ondersteunen.

De chassislay-out van de nieuwe Ducati DesertX omvat een nieuw stalen trellisframe, dat, in combinatie met de lange veerweg met speciale instellingen, zorgt voor een effectieve werking, zelfs onder de meest veeleisende offroad-omstandigheden. De optimalisatie van alle componenten heeft geresulteerd in een efficiënte motorfiets, allemaal verpakt in 202 kg (droog gewicht). De chassiskeuzes maken de DesertX tot een gemakkelijk te besturen motorfiets die op elke ondergrond de juiste dosis gevoel en veiligheid kan bieden. Bovendien biedt de nieuwe DesertX een uitstekend vermogen om oneffenheden van de weg op te vangen.

Qua vering valt de DesertX op door zijn premium afwerking. Het wordt aangeboden met een 46 mm omgekeerde Kayaba-vork met 230 mm veerweg en een Kayaba-monoshock. Beide elementen zijn verstelbaar in compressie, rebound en preload. De Kayaba monoshock is perfect afgestemd op de aluminium swingarm en heeft een veerweg van 220 mm voor het achterwiel. Daarnaast heeft de nieuwe DesertX een royale bodemvrijheid van 250 mm, wat vooral geschikt is voor de extremere offroad-avonturen.

Het is vermeldenswaard dat de nieuwe DesertX is uitgerust met banden van een voor een Ducati ongekende maat: 21" voor en 18" achter. De originele banden zijn de Pirelli Scorpion Rally STR, 90/90-21 en 150/70 R18: de perfecte keuze voor uitstekend allround gebruik van de motorfiets. De DesertX zal ook worden gehomologeerd voor zowel offroad- als onroad-banden.

Zoals alle Ducati motorfietsen heeft het remsysteem van deze nieuwe motorfiets een ABS Cornering functie. Het front is voorzien van Brembo M50 monobloc radiale vierzuigerremklauwen met een diameter van 30 mm, een axiale pomp met verstelbare hendels en dubbele 320 mm-schijven met aluminium velgen. Aan de achterzijde is er daarentegen een enkele schijf met een diameter van 265 mm, waarop een zwevende remklauw met dubbele zuigers werkt, ook van Brembo. De instelling van het remvermogen is ontworpen om een ​​groot modulatievermogen te bieden op off-road terrein en op gladde oppervlakken, om nog maar te zwijgen van het leveren van de juiste dosis kracht voor gebruik op de weg.

De ergonomie van de nieuwe DesertX is ontwikkeld na lange en veeleisende offroad- en asfalttests. De zadel-voetsteun-stuurdriehoekverhouding is het meest effectief bij het opstaan ​​en biedt een goed comfort, zelfs tijdens het rijden op de weg. Het eindresultaat is een extreem slanke motorfiets en perfect uitgelijnde oppervlakken die de rijder maximale controle en wendbaarheid garanderen. Het zadel is 875 mm hoog. De combinatie van een bijzonder smalle binnenbeenlengtecurve en de aanvankelijke veerweg zorgt voor een goed contact met de grond. De zadelhoogte kan verder worden verlaagd door middel van een verlaagd zadel (verkrijgbaar als accessoire); dankzij een ad-hoc kit kan de zadelhoogte nog verder worden verlaagd.

Ducati-ingenieurs hebben hard gewerkt aan de complete set-up die de DesertX tot een waar genot op elke weg maakt. De zitpositie resulteert bijvoorbeeld in nog meer comfort voor zowel berijder als passagier, dankzij de definitie van vorm en vulling gericht op elk van de twee stoelen. Het warmtebeheer is in detail bestudeerd met openingen en stromen van frisse lucht, terwijl de aerodynamische bescherming wordt verzekerd door de grote zorg die is besteed aan het definiëren van de vorm en afmetingen van de standaard voorruit en de nog meer beschermende voorruit die verkrijgbaar is als accessoire.

De brandstoftank met een inhoud van ruim 21 liter biedt voldoende actieradius voor langere ritten en biedt de mogelijkheid om een ​​extra tank (verkrijgbaar als accessoire) aan de achterzijde te monteren, goed voor 8 liter extra brandstof. De brandstofoverdracht van de achter- naar de voortank wordt geactiveerd wanneer het brandstofniveau in de hoofdtank onder een bepaald niveau komt en kan via het dashboard worden geactiveerd. De DesertX heeft ook een uitstekend laadvermogen, bijna 120 l beschikbaar volume inclusief tassen en aluminium topkoffer. De specifieke keuze van tubeless banden is functioneel voor de reis en voor de veiligheid. Het maakt een combinatie mogelijk van grotere betrouwbaarheid, grotere veiligheid bij een lekke band en eenvoudigere reparatie.

De beproefde 937 cm3 vloeistofgekoelde Testastretta 11° met desmodromische klepmotor is het hart van de nieuwe DesertX. Deze motor wordt gekenmerkt door een uitstekende betrouwbaarheid en levert 110 pk bij 9.250 tpm en een maximumkoppel van 92 Nm bij 6.500 tpm* in Euro5-configuratie.

Sterke Ducati-prestaties worden gecombineerd met een regelmatige en altijd beheersbare levering, waardoor de rijder een fiets krijgt die elke route met veel vertrouwen kan aangaan. De motor beschikt over alle verbeteringen die al zijn gezien op de Monster en Multistrada V2, inclusief de extreem lichte en compacte 8-disc koppeling en de versnellingsbak die is uitgerust met een op een lager gemonteerde versnellingsbak om wrijving te verminderen en de precisie en soepelheid tijdens het gebruik te verbeteren. schakelen te verbeteren. Dit draagt ​​ook bij aan een vermindering van het totale gewicht van de motor met 1,7 kg in vergelijking met de vorige versie.

Om de beste prestaties te bieden bij off-road rijden en onder verschillende bedrijfsomstandigheden, is de Testastretta 11° specifiek geoptimaliseerd. De versnellingsbak heeft andere overbrengingsverhoudingen dan die van de Multistrada V2. In feite zijn de overbrengingsverhoudingen in alle versnellingen verkort tot en met de vijfde, om het beste offroad-gedrag te garanderen. Met name de eerste en tweede versnellingen zijn veel korter, om de lage snelheidsfasen van bepaalde moeilijke passages die typisch zijn voor off-road gebruik te vergemakkelijken. De zesde versnelling is lang om het rijgedrag op de snelweg te vergemakkelijken en toch lage toerentallen te behouden; dit betekent een lager brandstofverbruik en meer comfort.

Speciale vermelding verdienen de ultramoderne elektronische systemen, die ook op het gebied van rijhulpsystemen eersteklas prestaties en veiligheid bieden. De nieuwe DesertX wordt geleverd met 6 rijmodi die samenwerken met 4 vermogensmodi - vol, hoog, gemiddeld, laag - die het vermogen en het reactievermogen van de Testastretta-motor aanpassen. De belangrijkste nieuwe features zijn de specifieke instellingen voor de Enduro Riding Mode en de introductie van de nieuwe Rally Riding Mode, naast Sport, Touring, Urban en Wet.

De Enduro-rijmodus stelt de rijder, dankzij het lagere vermogen en de speciaal ontworpen bedieningsinstellingen, in staat om de meest veeleisende onverharde wegen met meer veiligheid aan te pakken en maakt het voor minder ervaren gebruikers gemakkelijker om off-road te rijden. De Rally Riding Mode daarentegen, met volledig motorvermogen en verminderde elektronische ondersteuning, is ontworpen voor meer ervaren rijders die het meeste uit de offroad-prestaties van de DesertX willen halen.

Elke rijmodus kan, mede dankzij de aanwezigheid van de Bosch IMU (Inertial Measurement Unit), het karakter van de motor veranderen, afhankelijk van de input van de rijder, door in te werken op de interventieniveaus van de verschillende elektronische bedieningselementen: Engine Brake Control (EBC) ), Ducati Traction Control (DTC), Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down en ABS Cornering.

ABS Cornering in het bijzonder kan op 3 niveaus worden ingesteld om zich aan te passen aan elke situatie en rijvaardigheid. In de offroad-rijmodi (Enduro en Rally) kan ABS Cornering ook volledig worden uitgeschakeld via het schakelblok met een specifieke knop.

Het dashboard van de DesertX, verticaal georiënteerd en gepositioneerd om duidelijke informatie te geven, zelfs wanneer u staand rijdt, is voorzien van een 5” full-TFT-kleurendisplay met hoge resolutie. Het instrumentarium is voorbereid om het Ducati multimediasysteem te integreren, waarmee de rijder zijn telefoon kan aansluiten en nieuwe functies kan activeren, zoals muziek en inkomende/uitgaande oproepen of turn-by-turn navigatie* (optioneel), die de route direct op het het dashboard wordt weergegeven.

De rijder krijgt de mogelijkheid om te kiezen tussen twee standaard Info Modes: Standard en Rally. De standaardoptie biedt alle weginformatie: toerenteller en snelheidsmeter zijn duidelijk zichtbaar, evenals de ingeschakelde versnelling, het brandstofpeil en andere nuttige reisinformatie. De tripmaster-functie maakt deel uit van de Rally Info Mode. Het simuleert de werking van de tripmaster die wordt gebruikt op rallymotoren en maakt handmatige aanpassing van de kilometerstand mogelijk met behulp van de knoppen op het linker schakelblok.

Hoogwaardige technologische kenmerken worden ook vertegenwoordigd door het verlichtingssysteem, dat volledig LED is. Met twee dual-function poly-ellipsoïdale modules met Daytime Running Light (DRL), is de dubbele koplamp ontworpen om een ​​uitstekend zicht te garanderen, wat vooral belangrijk is voor een motorfiets die in alle omstandigheden kan rijden. Het achterlicht is uitgerust met het Ducati-remlicht, een speciaal systeem dat automatisch het knipperen van het achterlicht activeert bij plotseling remmen om de achterliggers te waarschuwen, een oplossing die de veiligheid van de berijder verder verbetert.

Deze veelzijdige motorfiets kan door rijders verder worden aangepast aan hun eigen stijl en gevoel met behulp van het brede assortiment Ducati Performance-accessoires. Een van de meest aansprekende items: het rallyzadel, dat de bestuurders- en passagierszetel samenvoegt voor meer effectiviteit bij offroad-activiteiten en de extra 8-liter tank. De Touring-ervaring kan verder worden verbeterd met de aluminium zijkoffers die, in combinatie met de topkoffer, de motorfiets een totaal laadvermogen van 117 l geven, extra led-schijnwerpers, centrale standaard en verwarmde handgrepen. Er zijn ook Termignoni-uitlaten verkrijgbaar, zowel gehomologeerd als de racevariant. Deze laatste verhoogt dankzij de speciale mapping de waarden van vermogen en koppel met +7%.

Het intense karakter van de Ducati DesertX verdient een bijzonder eerbetoon. Daarom heeft de Ducati Centro Stile voor het eerst een speciale capsulecollectie ontworpen die het kleurenschema van de motorfiets overneemt. Een uitstekende lijn geïnspireerd op de iconische "Dakar-stijl" en genaamd 21/18, een feestelijk eerbetoon aan de bandenmaat van deze motorfiets. Het technische pak bestaat uit een jas, broek en helm en zal in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Onderdeel van deze exclusieve collectie is een lifestyle kledinglijn, speciaal ontworpen voor dit model, bestaande uit een sweatshirt, twee T-shirts en een pet.

De DesertX is vanaf eind mei 2022 verkrijgbaar bij de officiële Ducati-dealers voor 16.290 euro in België en 18.390 euro in Nederland. Er is ook een 35 kW-versie voor bestuurders met een A2-rijbewijs. De in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant biedt de exclusieve "4Ever Ducati"-garantie, geldig voor 4 jaar met onbeperkte kilometers, vertrouwend op de service die wordt aangeboden door zijn volledige dealernetwerk.