1,5 miljoen: Jaguar Land Rover viert mijlpaal in motorproductie - Land Rover Nederland (bericht)

2021-12-17 03:24:26 By : Ms. Linda Zou

Jaguar Land Rover heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen Ingenium-motoren geproduceerd. Dit wordt gevierd met een nieuwe, geavanceerde krachtbron in het assortiment, de zescilinder-in-lijn dieselmotoren met 48V Mild Hybrid-technologie.

Het Engine Manufacturing Centre in Wolverhamption in het Verenigd Koninkrijk produceert de uiterst efficiënte Ingenium-motorenfamilie. Hiermee biedt Jaguar Land Rover een reeks schone en geëlektrificeerde aandrijflijnen voor al zijn modellen*.

De geavanceerde Ingenium-familie omvat nu een reeks schone, verfijnde en efficiënte diesel-, benzine- en elektrische motoren. Ze zijn gebouwd voor maximale prestaties met een minimale impact op het milieu en zijn kosteneffectief voor de klant. De volledig aluminium Ingenium-motoren worden in eigen huis in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld en geproduceerd. Ze zijn modulair, flexibel en schaalbaar, met bijbehorende sleuteltechnologieën.

De nieuwste toevoeging aan het Ingenium-gamma is de zescilinder-in-lijn dieselmotor, die verbeterde prestaties, soepelheid en efficiëntie biedt in de nieuwe Range Rover en nieuwe Range Rover Sport. De geavanceerde dieselmotor met 48V Mild Hybrid-technologie is een nieuwe toevoeging aan het assortiment schone en efficiënte zescilinderbenzine-, viercilinderbenzine- en dieselmotoren die zijn gebouwd in Jaguar Land Rovers fabriek in West Midlands.

De efficiënte Ingenium-familie evolueert en ondersteunt de langetermijnverbintenis om de voertuigemissies te verminderen en het brandstofverbruik voor het hele modellengamma te verbeteren. Dit is onderdeel van de Destination Zero-missie, gericht op het verminderen van de uitstoot en het schoner maken van het milieu met verregaande innovatie.

Jaguar Land Rover blijft Ingenium-technologie ontwikkelen, het gamma elektrificeren en werken aan een waterstofbrandstofcelconcept**. Het Engine Manufacturing Centre produceert ook Electric Drive Units (EDU's) voor klanten die willen overstappen van conventionele naar elektrische voertuigen.

De fabriek in Wolverhampton wordt aangevuld met een groeiend elektrificatie-ecosysteem in de Midlands. Het nabijgelegen innovatieve en technologisch geavanceerde Battery Assembly Center in Hams Hall maakt PHEV- en BEV-batterijen. Samen vormen ze de motor van de nieuwe generatie geëlektrificeerde Jaguar- en Land Rover-modellen.

Ken Close, Jaguar Land Rover Powertrain Operations Launch Director, zegt: “We ervaren een ongekende vraag naar schonere voertuigen, dus het is belangrijker dan ooit om schone en efficiënte motoren te leveren zonder concessies te doen aan de prestaties of terreincapaciteiten die onze klanten hebben. verwachten.”

“Onze Ingenium-aandrijflijnen bieden het beste van twee werelden: een lager brandstofverbruik en lagere emissies, en een nog groter koppel voor een responsievere en boeiendere rit.”

Het Engine Manufacturing Centre levert motoren voor alle Jaguar Land Rover-modellen wereldwijd. De productie van de nieuwste inline zescilinder diesel vertoont veel overeenkomsten met de vorig jaar met succes geïntroduceerde zescilinder benzinemotor. Taken omvatten het vervaardigen van de basisarchitectuur, cilinderkop, cilinderblok en krukas, en het monteren en testen van de motor. Het Engine Manufacturing Centre loopt voorop op het gebied van uitgebreide moderne bewerkingen, assemblage, testen en metrologie, en levert met succes een van 's werelds toonaangevende schone dieselmotoren.

*De EMC levert aandrijflijnen voor alle Jaguar Land Rover-modellen behalve Jaguar I-PACE.

**Overheid kondigt financiering aan voor Advanced Propulsion Center. https://www.gov.uk/government/news/735-million-to-boost-green-economic-recovery-in-automotive-sector

PR Manager Jaguar Land Rover M. 06 51 4224 70 E. avantroo@jaguarlandrover.com

Land Rover is sinds 1948 gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van authentieke voertuigen met vierwielaandrijving die zich onderscheiden door de grootste capaciteiten in hun respectieve segmenten. Daarbij neemt Land Rover zijn verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Onze activiteiten op dit gebied zijn gebundeld in ons Our Planet programma. Dit omvat duurzame productie, ontwikkeling van nieuwe technologie en humanitaire activiteiten om kennis te verbreden en de kwaliteit van leven te verbeteren. De montage van alle modellen is sinds begin 2006 volledig klimaatneutraal. Zie www.landrover.nl/ourplanet voor meer informatie. Elke nieuwe Land Rover heeft 3 jaar volledige fabrieksgarantie met een maximum van 100.000 km, 6 jaar carrosseriegarantie en uitgebreide 24-uurs pechverhelping gedurende een periode van 3 jaar.

Land Rover Nederland Postbus 40 4153 ZG Beesd info@landrover.nl

Communicatie & PR Manager Jaguar Land Rover Nederland M. 06 53498948 E. vbraam@jaguarlandrover.com